SPIL - ONLINE & FYSISK

Små fif og gode råd til spil, som har hjulpet os igennem livet med 3 børn. Opdateres som der kommes i tanke om flere ting 🙂

Børn kan lære meget af at spille. Spørgsmålet er om det er noget der gavner dem – udvikler og lærer dem, eller om det er noget der stresser dem. Spil og lege er med til at udvikle børn og give dem en fornemmelse af livets spilleregler så de bedre kan gebærde sig i sumfundet senere hen.

Spil kan give barnet sociale kompetencer og i nogle tilfælde adgang til et fællesskab med flere der har samme interesse 🥳 Nogle spil online kan give samme muligheder, som det vi oplever når vi spiller brætspil med vores børn eller når vi leger og når vi lærer. Dette indlæg vil have fokus på generelt fordelene ved at spille – Online & Fysiks – og hvilke spiltyper, der indbyder til det sociale aspekt og læring.

Brætspil

Forslag

Der findes et hav af gode brætspil for alle aldre. Brætspil var det første vi forældre lærte at kende da vi var børn og fandt stor glæde ved. Glæden lå i at være flere om at spille og prøve at vinde, men i det hele taget bare have det enormt sjovt, hvis altså ikke man var en dårlig taber 😉 Og lige præcis dette, er noget børn kan lære, ved at spille med flere i et fysisk rum. Det kan de så også tage med sig videre til andre arenaer, som i skolen og når man er sammen med vennerne. Man kan få idéer til BRÆTSPIL ved at følge linket. 

Kortspil

Forslag

Kortspil kan spilles alene og sammen med andre, børn ynder dog at vælge spil der kan involvere flere spillere. Fordi de ser spil som værende noget socialt og fælles 💜

Fisk og UNO er et ganske gode spil som kan spilles med flere. Her er kundskaben hos nogle at lære ikke at snyde og for mange, det at vente på tur. Jo det lærer man da også med brætspil, man lærer dog også lidt finger/håndfærdighed ved arbejde på at holde på sine kort her. Kabaler ligger mere de større til eller voksne.

Rollespil

Forslag

Rollespil er 100% socialt med mulighed for at være en del af et fællesskab også. Det er oftest afholdt af nogle GameMasters eller Foreninger/Firmaer, hvor man kan købe billet for at deltage. De står så også for Game Play’et, så børnene skal bare møde op og være med. 

For dem der er lidt generte kan det være svært at komme ind, men de oplever også når de gør, at kunne udleve deres fantasier om karakterer og evner som de kan leve sig helt ind i. Rollespil er for børn og voksne der stadig formår at holde fantasien i live, introverte som ekstroverte.

Apps

Forslag

Nogle Apps kan spilles med multiplayer. Størstedelen er dog til single. Her kan det være en god plan at gøre op med sig selv, hvad barnet skal have adgang til, til hvis behov 😉 Mangler du inspiration er du velkommen til at gøre brug af linket APPS.

Online

Forslag

Når børnene er gamle nok til at spille på PC eller online via Apps, kan der også her findes venner og fællesskaber at være en del af. Her lærer de for alvor hvordan folk agerer online, det kan anbefales at starte med at lade dem spille i fællesrummet/stuen derhjemme, så man kan følge med i om de hopper med på tonen eller formår at gebærde sig pænt online. Det er her de spæde byggesten for at begå sig online på medier senere hen også.