SYGDOM & PLEJE

Små fif og gode råd til Sygdom & Pleje, som har hjulpet os igennem livet med 3 børn. Opdateres som der kommes i tanke om flere ting 🙂

Feber

Når dit barn bliver syg er det vigtigt at holde dem hydreret. Sørg for at holde salt- og sukkerbalancen i skak. Ved børn i 0-1 års alderen, giv dem gerne sukker vand eller saft og flaske eller sæt amningen op. For de større kan de få smoothies og chips eller kiks med salt. Det vigtige er bare at de få sat deres væske forbrug lidt op for at undgå at dehydrere pga. feber.

Forkølelse

Når dit yngel bliver forkølet gerne sørg for at have salt ampuller fra apoteket liggende. Skyl deres næse og gane forsigtigt nogle gange, for at fortynde snotten. Brug fx smoothies – man kan finde dem i babyafdelingerne i butikkerne – til at lindre halsen og smøre svælget.

Halsbetændelse

Smoothies er en god løsning sørg for at holde dem på køl så de er dejlig kolde at drikke. Kamille the med honning er en favorit herhjemme også når man ikke er syg.

Astma

Sørg for at lufte ud og giv mulighed for at barnet kommer ud i frisk luft, ved anfald som fx falsk strubehoste. Oplever du at barnet ofte får falsk strubehoste ved forkølelser, snak med lægen om det og bliv udret for det, hvis der er behov for medicin. Det kan være svært at give masker i starten så giv evt. barnet noget for det, som fortjeneste for at tage medicinen i starten.

Rød numse

Hvis dit barn har fået meget rød numse og zink salve ikke kan hjælpe nok, er der et gammel husråd der siger at man skal koge nogle små stofklude (brug fx et gammel tyndt håndklæde eller vaskeklude og klip i mindre stykker der passer til bleen) af og afkøle dem læg dem derefter i bleen. Skift dem ud hver gang du skifter ble, dette vil hjælpe med at holde numsen fugtig og forbedre hurtig heling og det virker! Alternativ er der Inotyol, som er en binyrebark creme, som hjælper lige så hurtigt og skal derfor ikke bruges så mange gange før helingen er på plads.

Tandonde

Ved tandryk kan dit barn få rød numse brug salve til at lindre numsen og køb evt. på apoteket noget Aftamed til at smøre på gummerne med.

Dårlig mave

Æbler! Æblejuice, kiks, ristet toastbrød og yoghurt. Dertil kan der købes, i håndkøb på apoteket, Paraghurt tabletter, som hjælper mavefloraen. De kan tygges og smager af sød yoghurt.

Mellemøre betændelse

Vi blev opmærksomme på vores mellemstes mellemørebetændelser, ved at lave (halve) kolbøtter/tumle blidt med ham. Det fik væsken i øret til at skvulpe rundt og han peb hver gang, dagen(ene) efter kom der betændelse ud af hans øre og der vidste vi at det var grunden til han var ked når vi legede. Efter han var behandlet ville han igen tumle rundt, så da han under en måned efter peb igen, når vi legede, ringede vi til ørelægen med det samme og ganske rigtigt, han havde mellemørebetændelser tæt på hinanden. Det skete 3 gange og vi og valgte derfor at bede ørelægen om at få lagt dræn i. De faldt ud 4 mdr. efter, hvor der så blev lagt nye dræn i, de sad heldigvis i i mange år. Ved regelmæssige tjek hos ørelægen opdage hun at han ofte havde mellemørebetændelse og måtte behandles til trods for drænene, men han led heldigvis ikke i samme grad, da drænene hjalp ham igennem det også. Han fik først mellemørebetændelse igen da han var 7 år.